Det danske frisind inspirerer resten af verden

Det danske frisind inspirerer resten af verden

Hvad er dansk kultur, og hvordan adskiller Danmark sig fra resten af verden? Der findes ingen lette svar på disse enorme spørgsmål. De fleste kan dog ikke desto mindre blive enige om, at noget af det der kendetegner den danske kultur, er den såkaldte hygge, samt ikke mindst det danske frisind. Men hvad er det? Og hvordan kommer det til udtryk i det daglige? Lad os dykke ned i emnet og se nærmere på det.

Frisindet fører til en mangfoldig forståelse af naturlig skønhed

Det danske frisind kommer blandt andet til udtryk i danskernes forståelse af hvad naturlig skønhed egentlig er. Kort fortalt er danskerne i stor udstrækning enige om, at det er et individuelt spørgsmål, og at alle bør klæde sig og se ud som de ønsker.

Inden for dette felt er der visse synlige kulturelle strømninger der har ændret sig i de senere år. Det er f.eks. blevet stadig mere populært at dyrke sport og motionere. Det er en sund udvikling, for en aktiv livsstil er lig med øget velvære. I de senere år er danskerne i stigende grad også begyndt at forbedre deres udseende. Hårtransplantationer er blandt andet blevet populære at få udført, f.eks. hos den anerkendte klinik nordichair.com, og også her er udviklingen et sundt udtryk for danskernes ønske om at kræse for den personlige skønhed og velvære.

Dansk kultur er under konstant forandring

Spørgsmålet om hvad dansk kultur egentlig er, synes at være et evigt gyldigt et af slagsen. Er dansk mad kultur? Hvad med fodboldlandsholdet? Spørgsmålet er som bekendt svært at svare på, men frisindet er unægtelig en af de fundamentale grundpiller i den danske kulturarv. Som alt andet er den danske kultur dog under konstant forandring. Noget af det der påvirker den, er de mange indtryk vi får fra vores omverden. Den teknologiske udvikling går hurtig, og særligt over de seneste 100 år har vores verden forandret sig markant. Det påvirker naturligvis danskerne, vores selvopfattelse samt ikke mindst vores kultur.

Det danske frisind står dog fortsat tilbage, akkurat som den danske humor også gør det. Frisindet er dybt forankret i vores fælles fortælling om Danmark og hvad det vil sige at være dansk. Ønsker du selv at gøre noget ved din egen personlige skønhed, så bør du derfor huske på, at her til lands er der ingen facitliste for hvad der er skønt og hvad der ikke er. Det handler blot om at hvile i sig selv, og hylde forskelligheden. Så bliver det næsten ikke mere dansk.

canary