Den danske humor

Den danske humor

Hvad er egentlig dansk humor? Er det de klassiske Molbo-vittigheder eller er det Aarhus-historier? Det kan være svært at svare på. Mange vil nok pege på, at dansk humor er præget af sarkasme og ironi. Men er det humor, eller er det blot vores kultur? Vi er blevet gode til ironi, især til selvironi. Og det, vi siger, kommer ud i en tvetydig form, hvor det er op til modtageren at gribe det egentlige budskab. Men hvis du ikke forstår, at der er tale om ironi, så vil afsenderen blot stå som en, der siger mærkelige ting. For når vi siger noget, som er ironisk, har vi ofte et neutralt ansigtsudtryk, hvorimod for eksempel amerikanerne har et meget sigende udtryk i deres ansigter, når de anvender ironi.

Vores nuværende kultur

Som vores dronning sagde det i sin nytårstale engang, så er vores kultur ofte præget af dumsmarte bemærkninger. Når ironien bliver lidt grovere, går den over i sarkasme. Sarkasme er ikke en særlig hensigtsmæssig måde at møde mennesker fra andre kulture på, da de vil opfatte det som direkte uforskammet og afvisende. Derfor er det vigtigt lige at stikke en finger i jorden, inden man kommer med en sarkastisk kommentar. Når det er sagt, så er ironi og sarkasme jo også noget nær det sjoveste i rette selskab. Se for eksempel, hvor populært stand-up er blevet. Stand-up kan jo nærmest ikke blive groft nok, og der er ikke det, som de optrædende ikke kan slippe afsted med at sige. Og der er ikke et emne, som de ikke kan lave sjov med. Det kan være svært at forstå i andre kulturer. Eksempler på det, er f.eks. reaktionerne på forskellige satiriske tegninger.

Pift festen op

Skal du holde et brag af en fest, og ønsker du, at alle gæster, skal have noget at grine af, så vil jeg helt klart anbefale dig denne side: https://www.partyking.dk/. Her finder du alt, som du skal bruge til din fest. Hvad med at give din fest et tema? Skal børnene gå amok i et eventyr af en Frozen-verden eller skal I holde 80’er-fest? Du finder alt til temafesten hos Partyking. Du kan finde alt fra udklædningstøj, pynt osv. til catering, snacks og alt til baren. Der er ting og ideer til enhver fest. Skru op for humoren, og planlæg din næste fest ned til mindste detalje. Så er det op til dine gæster, at medbringe deres gode humør og bare grine, til de får ømme mavemuskler. Man bliver hurtig grebet af de gode fester, men det er dog ikke værre, end at man bare kan holde endnu en fest.

canary