Ordrupgaard – et helt særligt udstillingssted
Er du interesseret i maleri, møbelarkitektur og anden kunst, så vil et besøg på det landskendte kunstmuseum Ordrupgaard måske være en god idé. Museet ligger i Charlottenlund og er i dag et statsejet museum, men det er oprindeligt skabt af private initiativtagere, nemlig direktør Vilhelm Hansen og hans hustru, Henny Hansen. To passionerede kunstelskere, der ville give kunsten et særligt ly og derfor skabte museet i årene 1916 – 1918.
Ordrupgaard er centrum for udstillinger af fransk og dansk malerkunst og desuden paraplyinstitution for møbelarkitekten Finn Juhls hus. Og stedet er i sig selv et besøg værd, så kom afsted, så snart I kan. Måske har du et ønske om at styrke dit udseende eller din selvtillid forud for et besøg, så du kan nyde det i fulde drag – i den forbindelse kan du se på muligheder for eksempelvis brystkorrektioner hos klinikken Motiva, som har mangeårig erfaring på dette område.
Senest har museet på Ordrupgaard indviet en helt ny tilbygning, som er ganske speciel. Den rummer nemlig en række udstillingssale placeret nede under jorden, og det er både et fantastisk arkitektonisk greb og et måde at få skabt nye udstillingsfaciliteter uden at ændre gennemgribende på det oprindelige museums arkitektoniske rammer. Den nye udstillingsbygning er skabt af et norsk design- og arkitektfirma, Snøhætta og blevet til med hjælp fra flere fonde og kulturinstitutioner – blandt andet A. P. Møller Fonden, Augustinus Fonden og Den Obelske Familiefond.
I denne del af museet vil man fremover finde udstillinger af fransk malerkunst. Lige nu kan man også se en særudstilling med den nutidige kunstner Tal R – med titlen ‘Tal R. Alene hjemme’. Også dansk malerkunst findes her, og i det hele taget finder man toppen af det bedste inden for de kategorier, som museet på Ordrupgaard har valgt at fokusere på.
Området rummer også et andet kunstmuseum, der oprindelig er skabt gennem privat initiativ, nemlig Louisiana, som ligger i Humlebæk. Det er skabt af grosserer Knud W. Jensen, og museet åbnede i 1958. Knud W. Jensen var kendt i kulturkredse som den rige ostegrosserer, men han fungerede faktisk som museets direktør helt indtil 1991.
Er I lokale, er der masser af muligheder for at bruge en fridag til besøg på de to unikke kunstmuseer, og er I turister på besøg i København, kan vi bestemt tilråde, at I prioriterer også at se disse to museer.