Badehotellet – et stykke ægte dansk kultur

Badehotellet – et stykke ægte dansk kultur

Dansk kultur er ikke så let at definere. Er det flæskesteg med svær, H. C. Andersen, Shubiduas fængende melodier eller smukke bindingsværkshuse i Den Gamle By? Ja, svaret er jo nok, at dansk kultur er det hele og består af alle de små bidder, der tilsammen udgør vores bevidsthed om, hvad det vil sige at være dansk.

Et af de mange elementer, som indgår i vores opfattelse af, hvad dansk kultur er, er de mange idylliske badehoteller, som ligger langs vore kyster. Flere end 50 er der spredt rundt ved de danske kyster, og mange af dem er landskendte for deres smukke bygninger og indretning, der sender følelsen af sol og sommer ind over de fleste.

Man kan sætte denne særlige stemning selv hjemme i sit eget hjem, hvis man har været på ferie på et badehotel og gerne vil fastholde følelsen af den lette sommerbrise, når man kommer hjem. Du kan for eksempel finde posters online med smukke strand- og sommermotiver, som du kan hænge op i dine rum fra badeværelset til sove- og opholdsrum. Skab stemningstemaer med sommerlige posters i de enkelte rum, og brug de forskellige posters til at skabe afveksling i stemningen hen over året. Det vil være en fantastisk oplevelse også for dine gæster, når de træder ind i din stue og oplever sommerstemning og gode vibrationer, når de ser dine flotte posters med bade- og sommermotiver.

Badehotellerne fik for alvor deres første opblomstring omkring 1900 og årtierne lige før og efter dette århundredskifte. Og det er den tid, vi søger tilbage til, når vi opsøger badehotellet og holder sommerferien der. Når vi kommer hjem, ser vi måske den flotte TV-serie ‘Badehotellet’ på TV2, og så er vi for alvor tilbage til sommerens hoteloplevelser og dette stykke særlig dansk kultur, som badehotellerne udgør.

Du kan finde badehoteller ved alle de danske kyster både i Jylland, på Fyn, Sjælland og Bornholm.

canary