Hvad er kultur egentlig?

Hvad er kultur egentlig?

Hvis der er noget, som er blevet diskuteret til ukendelighed, så er det, hvad er kultur egentlig er, og i en periode, hvor vi er på vej til at skulle til valg, så er der altid nogen, som trækker dansk kultur ind i valgkampen også. Men dansk kultur er mere end det, som politikerne gerne vil have os til at tro, det er i vores blod, vores historie, vores sprog og det, at vi er danskere, de lykkeligste mennesker i verden. Vi er i hvert fald altid meget højt rangeret på den liste år efter år, så noget rigtigt må vi gøre.

Men dansk kultur er mangt og meget, for det er både den arv, som vi har fra tusinder af års historie, og den vej, som vi fremtiden gerne vil gå ud ad. Det er vores mad og de ting, som vi arbejder med, der gør, at vi står sammen som en nation.

Flaget, der faldt ned fra himlen

Et af de symboler, som gør, at de fleste af os føler os danske, fylder faktisk 800 år i år. Vort flag, verdens ældste flag, og noget som vi forbinder med et lille land langt mod nord og et folk, som til trods for, at vi kun er 5 millioner, er stolte og altid har sat vores præg på mange forskellige områder i verden.

For nogen er dansk kultur øl og røde pølser, det er det også, men det er så meget mere. Det er hele vores landbrug og den kvalitet, som har gjort, vi er kendt for fantastiske landbrugsprodukter over hele verden. Vort landbrug, som altid er på forkant med udviklingen og bruger den knowhow, som vi også er så kendt for, og som handler deres maskiner og hjælpemidler hos https://www.kellfri.dk/ for det er svært at følge med udlandet, hvis du ikke har de bedste remedier til at sikre, at dit landbrug kører så godt som muligt.

Et historisk kongehus og mere til

Dansk kultur er meget mere end det, det er vores kongehus, der er det kongehus, som er det ældste eksisterende kongehus i verden, og som stadig har en folkelig appeal.

Vort åbne samfund og det faktum, at vi altid er klar til at tage en snak om alt, er også en af de ting, som er dansk kultur. Vi fejer så vidt som det er muligt ikke noget ind under gulvtæppet, for hvorfor skulle vi, det er jo med at få det ud i det åbne, for så er det bare noget, som er som det er.

At vores kultur er så mange ting er ikke noget unikt, sådan er det for alle lande og folkeslag verden over. Der er mange ting, som binder folk sammen, og i Danmark er det alt fra litteratur fra nobelprisvindere over vidensbankerne til øl og nationalskjalden Kim Larsen, garneret med kongehus og festivaller. Og læg dertil en historie, som går tusinder af år tilbage.

canary