Dansk musikkultur

Dansk musikkultur

Dansk musik har på samme måde som musik over hele verden udviklet sig løbende over tid. Det første stykke musik, der er kendt i sin oprindelige form er “Drømt mig en drøm”, hvor også noderne. En melodi, der i mange år var kendingsmelodien os Danmarks Radio, hvorfor rigtig mange vil kunne genkende den. Dansk musik er dog ikke startet så sent i historien, men vi kender ikke til melodier og tekster i deres oprindelige form, da ingen desværre er overleveret direkte, som de var den gang. Vores forfædres lyst til musik har dog været lige så stor som vores er i dag, og det kan ses ved de utallige fund af musikinstrumenter, der er fundet i den danske muld. Hvor lurerne nok er de mest kendte af dem alle, så har forskellige fløjter og strengeinstrumenter også været en stor del af en musikalsk hverdag, hvor det er nemt at forestille sig, at sang og dans har været lige så almindeligt som det er i dag.

Musik kan opleves over hele landet

Danmark har en rigtig stor musikscene, for der er rigtig mange gode bands derude. Det er de store og kendte, som de fleste kender, men undergrundsscenen vrimler med små bands på vej op, hvor mange af dem er et lyt værd. Flere og flere af dem kan du opleve på Danske festivaler, hvor der er stor fokus på, at danske bands skal have spilletid. Noget der især ses ved de mange danske kunstnere, der spiller til Smukfest, hvor helt op til 80 % har været danske kunstnere. Samtidig skal en festival som denne sikre, at du får noget lidt klassisk, noget af det, alle kan synge med på, der skal være noget for de unge og noget for det ældre publikum. Men der skal også være det nye, muligheden for at høre et eller flere bands, du ikke kender. Det er en af de ting, der gør en festival spændende, nemlig at du oplever noget, du ikke kender. Det er her rigtig mange udvider deres horisont, lader sig imponere over musikaliteten, og bliver fans af noget, de ikke kendte før.

Kom ud og oplev kunsten live

En del af dansk kultur har altid været at mødes til god mad og musik. Om det var i de gode gamle dage med en grammofon og bånd til cd og nu de mange streamingtjenester er underordnet. Det er også det at komme ud i det fri og høre musikken live. Tag til koncerter og se, om kunstnerne også kan levere varen, når det virkelig gælder. Er du så uheldig, at du ikke kunne få biletter, eller at bandet ikke lige spiller i nærheden af dig, så er der lige så rig mulighed for at høre de mange liveoptagelser og tage den oplevelse med dig hjem. Gør den oplevelse til noget helt særligt ved at nyde musikken, mens du og dine gæster sidder udendørs. Så er spørgsmålet bare, hvordan man vælger møbler til altan eller til sin terrasse, så alle kan sidde godt samt forene mad, drikke og musik med dansk design og kvalitet. Skab de omgivelser, der er perfekte for jer.

canary