Maden er vor egen
Der er mange, som mener, at vores mad er vores egen kultur og en stor del af den, og der er mange retter, som vi faktisk kun spiser i Danmark og i de danske nærområder. Noget af det, som er virkelig dansk, er rugbrød, og det er leverpostej, stærke oste og brødtyper, som er hårde og tunge. Fermenterede fisk og til det hele en øl og brændevin. Det er for mange dansk kultur. Maden, som definerer os som et samlet folk“. Svinekødet og bacon var i mange år dansk og Danmarks stolthed. * * Eksporten af bacon og svinekød specielt til lande som England, der ikke kunne få nok af de danske landbrugsprodukter som smør, bacon og andre dele af grisen samt mælken. Vores frikadeller, specielt vor mors, er noget særligt, og vi har i vor tid nogle af de bedste restauranter i verden, som baserer hele deres menu på nordiske råvarer, og som rider på en bølge af succes. Nordisk er det nye sort, og det er på skuldrene af den danske madkultur, at de rider og står, på et fundament, som er stærkt forankret i det danske og danskerne, og noget som vi ikke let giver fra os.
Vi har i mange år haft vores landbrug, som producerede mad, og vores fiskeri som hentede fisk til landet. Det er med lokale råvarer, at det hele er skabt, og der er råvarer, som er røget og fermenteret som en del af vores kultur. For det var de eneste måder at konservere maden på inden vi fik frysere og køleskabe. Der er mange, som mener, vores kultur er bygget på øl og gris, to elementer, som du ofte finder i vores mad, og som står fremragende til hinanden.